Annons
Nyheter

Svensk actionfilm såld till 100 länder

Den gräsrotsfinansierade actionfilmen "Den blomstertid nu kommer" har sålts till 100 länder. Det är helt unikt för en svensk debutfilm, enligt SF studios vd Michael Porseryd.(TT)
Publicerad 5 mars 2019

Den gräsrotsfinansierade actionfilmen "Den blomstertid nu kommer" har sålts till 100 länder. Det är helt unikt för en svensk debutfilm, enligt SF studios vd Michael Porseryd.

"Det är helt enkelt galet roligt att filmen går såhär bra, det öppnar upp enorma möjligheter för oss" säger filmskaparen Olle Tholén på filmkollektivet Crazy pictures, i ett pressmeddelande.

Annons

"Den blomstertid nu kommer" spelades in i Norrköping med en relativt liten budget, men blev trots det en publikframgång på svensk bio under 2018.

Filmen var nominerad i fyra kategorier inför årets Guldbaggegala och Crazy pictures kammade hem priset för bästa nykomling. Nu planerar man inför framtiden.

"Vi har verkligen fått mersmak av att göra stor och spektakulär film på ett smart sätt, här i Norrköping, det här är bara början", säger Albin Pettersson på Crazy pictures.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons