Annons
Nyheter

Stim och Spotify i ekonomisk tvist

Stim har hamnat i meningsskiljaktigheter med Spotify. De båda aktörerna har olika åsikter om vilken betalning som ska utgå från Spotify, skriver Breakit. Stim, vars uppgift bland annat är att fördela pengar till svenska låtskrivare, har ännu inte fått betalt av Spotify för det sista kvartalet 2016.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Stim, vars uppgift bland annat är att fördela pengar till svenska låtskrivare, har ännu inte fått betalt av Spotify för det sista kvartalet 2016. Således kan de inte distribuera inkomsterna vidare ut till upphovsmännen.

I ett meddelande till sina 86 000 medlemmar förklarar de läget, skriver Breakit.

Annons

"Då Spotify inte har betalat våra utställda fakturor för Q4 2016 kommer ersättningen från Spotify inte att vara med i utbetalningen från Stim den 15 juni. Detta på grund av att vi och Spotify har olika uppfattning om villkoren enligt gällande avtal".

Spotify är dock av en annan åsikt.

"Vi erbjöd Stim att betala ut det fulla beloppet som kan matchats ihop med rättighetshavare, men Stim valde att avstå betalningen. Den utestående summan relaterar till verk som inte matchas med rättighetshavare", skriver en talesperson för strömningstjänsten till Breakit.

Stims kommunikationschef Eleonor Otterdahl säger att Spotify har gjort en ny tolkning av villkoren i parternas avtal.

””

De båda parterna påpekar att de jobbar aktivt för att finna en lösning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons