Annons
Nyheter

Spotify: 1 miljon nya användare i Indien

Musiktjänsten Spotify lanserades i Indien förra veckan, efter månader av förseningar. Nu uppger företaget att man redan har nått över en miljon nya kunder, skriver Variety. Spotify är tillgängligt i både en premium- och en reklamfinansierad gratisversion för Indiens 1,3 miljarder invånare.(TT)
Publicerad 4 mars 2019

Musiktjänsten Spotify lanserades i Indien förra veckan, efter månader av förseningar. Nu uppger företaget att man redan har nått över en miljon nya kunder, skriver Variety.

Spotify är tillgängligt i både en premium- och en reklamfinansierad gratisversion för Indiens 1,3 miljarder invånare. Premiumvarianten kostar 119 rupier, omkring 16 kronor, per månad.

Annons

Marknaden i landet domineras dock av lokala musiktjänster som Gaaana (75 miljoner användare), Saavn och Hungama. Dessutom finns sedan tidigare de amerikanska jättarna Google Play, Apple Music och Amazon i Indien.

Att Spotifys lansering försenats beror på en utdragen tvist med skivbolaget Warner Music som anklagat Spotify för att sakna licens för skivbolagets låtskrivares rättigheter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons