Annons
Nyheter

Spielberg kritiserad för Netflix-blockad

Ska en Netflix-film som knappt visats på biograferna kunna vinna en Oscar? Det tycker inte Steven Spielberg, regissören bakom populära filmer som "E. T", "Schindler´s list" och "Jurassic park", rapporterar The Independent.(TT)
Publicerad 3 mars 2019

Ska en Netflix-film som knappt visats på biograferna kunna vinna en Oscar?

Det tycker inte Steven Spielberg, regissören bakom populära filmer som "E.T", "Schindler´s list" och "Jurassic park", rapporterar The Independent.

Annons

Frågeställningen har aktualiserats i samband med att Netflix-distribuerade "Roma" knep tre prestigefyllda priser vid årets Oscarsgala.

Men redan för ett år sedan vände sig Spielberg mot att Netflix-filmer som bara gått upp under en kort period på biografer i USA, kan kvalificera sig för nomineringar. Sådana filmer hör hemma på Emmygalan, menade han, eftersom de "underkastat sig tv-formatet".

I april kommer Spielberg att ta upp frågan på ett möte med Oscarsakademien, där han är ledare för regidivisionen, vilket har fått andra filmskapare och fans att reagera. Däribland "Selma"-regissören Ava DuVernay som uppger på Twitter att hon hoppas att andra som är på mötet "ser annorlunda på saken".

DuVernay Oscarsnominerades 2017 för Netflix-dokumentären "Det 13:e tillägget".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons