Annons
Nyheter

"Skam" planeras i amerikansk version

Den norska succéserien "Skam" ska nu få en amerikansk version med titeln "Shame", skriver Dagens Industri. Den svenske producenten Per Blankens är ansvarig för projektet som nu utvecklas i Hollywood. Inspelningarna är planerade att börja efter sommaren och pågå till jul.(TT)
Publicerad 10 juni 2017

Inspelningarna är planerade att börja efter sommaren och pågå till jul. Serien ska utspelas i en stad som "de flesta amerikanska ungdomar kan relatera till", och man tittar på städer som Chicago och Seattle.

””

"Shame" ska produceras av XIX Entertainment och Hollywoodbaserade Blankens har fått jobbet av Simon Fuller, den brittiske producent som skapat "Idol".

””
Annons

Han berättar att man ska vara det norska originalmanuset trogen och behålla alla rollfigurer. Förhoppningen är även att originalets regissör och manusförfattare ska involveras i "Shame".

"Skam" hade premiär i Norge 2015 och har sedan gjort succé långt utanför landets gränser. Nyligen rapporterades att serien setts av sex miljoner människor i Kina, efter att avsnitt översatts och delats i sociala medier.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons