Annons
Nyheter

"Simpsons" tar bort avsnitt med Jackson

Den animerade tv-serien "The Simpsons" plockar bort ett gammalt avsnitt där Michael Jackson gästar som röstskådespelare, skriver The Wall Street Journal. Draget kommer efter att den framlidne popikonen anklagas för sexuella övergrepp mot två pojkar i den omtalade dokumentärserien "Leaving Neverland".(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Den animerade tv-serien "The Simpsons" plockar bort ett gammalt avsnitt där Michael Jackson gästar som röstskådespelare, skriver The Wall Street Journal.

Draget kommer efter att den framlidne popikonen anklagas för sexuella övergrepp mot två pojkar i den omtalade dokumentärserien "Leaving Neverland".

Annons

Avsnittet försvinner från strömningstjänster samt från framtida repriser och fysiska utgåvor av "The Simpsons".

””

Avsnittet "Stark raving dad" sändes 1991 och räknas som ett av seriens klassiska ögonblick. I det blir Homer inspärrad på ett sinnessjukhus där han möter en grovhuggen murare, som inbillar sig att han är Michael Jackson. Figurens röst var misstänkt lik popstjärnans, men i eftertexterna listades bara gästskådespelaren "John Jay Smith". I efterhand har seriens skapare medgett att det faktiskt var Jackson som spelade figuren.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons