Annons
Nyheter

Ronaldo tas bort från Fifa-reklam

Cristiano Ronaldo stoltserar på omslaget till det populära tv-spelet Fifa 19. Nu plockar spelutvecklaren EA Sports bort den våldtäktsanklagade Juventuspelaren från sin marknadsföring på hemsidan och i sociala medier. "Vi har sett den oroande rapporteringen om anklagelserna mot Cristiano Ronaldo.(TT)
Publicerad 5 oktober 2018

Cristiano Ronaldo stoltserar på omslaget till det populära tv-spelet Fifa 19. Nu plockar spelutvecklaren EA Sports bort den våldtäktsanklagade Juventuspelaren från sin marknadsföring på hemsidan och i sociala medier.

"Vi har sett den oroande rapporteringen om anklagelserna mot Cristiano Ronaldo. Vi följer händelseutvecklingen", skriver EA Sports i ett mejl till den brittiska spelsajten Eurogamer.

Annons

Sportspelsjätten betonar att de atleter som företräder företaget förväntas bete sig på ett sätt som "överensstämmer med EA:s värderingar".

Anklagelserna kommer från en amerikansk kvinna som säger att Ronaldo våldtog henne i Las Vegas 2009. Den tyska tidningen Der Spiegel publicerade nyligen en granskning av händelsen och polisen utreder fallet på nytt. Fotbollsstjärnan har nekat till anklagelserna i ett inlägg på Twitter.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons