Annons
Nyheter

Rihanna tillbaka på svensk mark

I vintras tog den långa väntan på ett nytt Rihanna-album slut och på måndag får stjärnans svenska fans äntligen se henne på scen igen. Tele 2 Arena i Stockholm gör sig redo för "Anti world tour". Det har gått tre år sedan Rihanna senast landade i Sverige och gjorde ett bejublat uppträdande i Globen.(TT)
Publicerad 2 juli 2016

Det har gått tre år sedan Rihanna senast landade i Sverige och gjorde ett bejublat uppträdande i Globen. Hennes fans hade fått vänta längre än så på ett nytt album när "Anti", det åttonde i ordningen, till slut släpptes i januari i år.

Men det långa glappet har inte inneburit att världsstjärnan legat på latsidan de senaste åren - tvärtom.

Annons

Tangerar Elvis

I veckan klättrade dj:n Calvin Harris och Rihannas singel "This is what you came for" upp på Billboardlistans femte plats. Det innebär att Rihanna nu har haft lika många låtar (21) på listans fem högsta placeringar som Elvis Presley.

28-åringen från Barbados har fortfarande storheterna Janet Jackson (24), Mariah Carey (26), Madonna (28) och The Beatles (29) framför sig i rekordböckerna, men hon har å andra sidan också tiden på sin sida.

En stor anledning till "Riris" framgångar är, enligt Coldplay-sångaren Chris Martin, hennes röst. I en intervju med The Guardian beskriver han Rihannas stämma på följande vis:

””

I tårar på scen

Så vad har publiken i Sverige att vänta sig? Trots rapporter om seg biljettförsäljning både i London och Stockholm är hon en artist med förmågan att skaka om, och själv bli omskakad.

Hennes uppträdande i Dublin förra veckan skapade internationella rubriker när bilder på en tårfylld Rihanna spreds över nätet, och då var hon bara inne på kvällens andra låt.

Den här gången kommer det inte heller att dröja flera år mellan Rihannas Sverigespelningar. Den 2 augusti uppträder hon på Malmö Arena.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons