Annons
Nyheter

Hitkavalkad med Rihanna

De mest hängivna fansen hade köat sedan i går för att se Rihanna inta scenen på Tele2 Arena. Väl på plats bjöd popstjärnan fansen på en blandning av gamla och nya hits. Det var över 35 000 personer på plats för att se Rihanna och hennes "Anti world tour" när hon gav sin första konsert i Sverige på tre år.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

Det var över 35 000 personer på plats för att se Rihanna och hennes "Anti world tour" när hon gav sin första konsert i Sverige på tre år.

Efter en lång uppvärmning från Dj Mustard och Big Sean kom den barbadiska sångerskan ut på scenen till tonerna av "Stay", klädd i en boxarrock. Publiken skrek för full hals och dess vrål ökade allt mer i styrka ju längre kvällen fortskred.

Annons

Många singlar

Det tog fyra år innan Rihanna släppte sitt åttonde studioalbum "Anti". Men under tiden har hon fått flera nya hits, sprungna ur samarbeten med bland annat Kanye West, Paul McCartney, Eminem, Drake och Shakira. Ett flertal av låtarna fick publiken höra under kvällen. Bland annat "Fourfiveseconds" och "Bitch better have my money".

Rihanna bjöd också på korta snuttar från låtar som hon har gästat under sin elva år långa karriär. "Live your life", "All of the lights" och "Run this town" fick även publiken på läktarna att dansa.

Lite mellansnack

Till en början var Rihanna ytterst fåordig och ropade mest "Stockholm" vid jämna mellanrum. Men en bit in på konserten började hon prata allt mer.

En timme in bad hon publiken att tända sina mobiler som blev som vita prickar i den mörklagda arenan. Sen körde hon "Diamonds" och publiken sjöng med i vartenda ord.

Flera spår från Anti

Det är ingen slump att Rihannas sjunde världsturné fick namnet "Anti world tour". Under den drygt en och en halv timme långa konserten spelades nio låtar från hennes senaste album. Några av spåren betades av i rasande takt, men de två avslutande "Love on the brain" och gitarrdränkta "Kiss it better" fick gott om utrymme. Rihanna tog farväl till publiken under tiden gitarren fortsatte sitt tjutande solo. Sedan försvann hon ner genom en lucka i golvet, utan att återkomma för extranummer.

Det dröjer dock inte länge förrän hon åter är på svensk mark. Redan den 2 augusti kommer hon till Malmö arena.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons