Annons
Nyheter

Radiostationer ratar Michael Jackson

Flera radiostationer i Australien, Kanada och Nya Zeeland har slutat spela musik med Michael Jackson efter att nya anklagelser om sexuella övergrepp mot barn framkommit. Nova Entertainment, som driver radiostationer i Sydney i Australien, är den senaste i raden som bannlyser den framlidne popikonen.(TT)
Publicerad 7 mars 2019

Flera radiostationer i Australien, Kanada och Nya Zeeland har slutat spela musik med Michael Jackson efter att nya anklagelser om sexuella övergrepp mot barn framkommit.

Nova Entertainment, som driver radiostationer i Sydney i Australien, är den senaste i raden som bannlyser den framlidne popikonen. I Nya Zeeland har Jackson nästan helt försvunnit från etern sedan landets två största radiobolag, Mediaworks och NZME, slutat spela hans låtar.

””
Annons

Tidigare i veckan stoppade norska NRK musik av Michael Jackson, men beslutet drogs tillbaka efter kritik.

I den omtalade dokumentärserien "Leaving Neverland" anklagas Jackson för sexuella övergrepp på två pojkar, som nu är vuxna. Filmen har väckt starka reaktioner. Bland annat har dödsboet efter Jackson stämt tv-kanalen HBO på 100 miljoner dollar. Dokumentären har svensk premiär på SVT nästa vecka.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons