Annons
Nyheter

R Kelly i tårar: Kämpar för mitt liv

I sin första intervju sedan han blivit åtalad förnekar den sexbrottsanklagade r'n'b-stjärnan R Kelly alla anklagelser. - Jag kämpar för mitt liv, säger han. Det var förra månaden som en åklagare i delstaten Illinois väckte åtal mot artisten.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Det var förra månaden som en åklagare i delstaten Illinois väckte åtal mot artisten. Han anklagas för grova sexuella övergrepp mot fyra personer och enligt åtalet var tre av offren flickor i åldrar ner till 13 år.

Efter att ha överlämnat sig själv till polisen släpptes han förra veckan mot borgen. Nu slår han tillbaka i en intervju med tv-kanalen CBS.

””
Annons

Uppgifter om R Kelly har cirkulerat i åratal. Han har tidigare åtalats och friats för barnpornografibrott och han har anklagats för att hålla flera unga kvinnor fångna under sektliknande förhållanden. Beskyllningarna fick nyligen ny fart med den omtalade dokumentärserien "Vi överlevde R Kelly", där flera av artistens påstådda offer träder fram.

På frågan om han hållit kvinnor instängda mot deras vilja svarar R Kelly att han "inte behöver det".

””

Om Kelly befinns skyldig kan han få ett mycket långt fängelsestraff - var och en av de tio åtalspunkterna kan ge upp till sju års fängelse.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons