Annons
Nyheter

Pyrotekniken gjorde ingen besviken

När sceneffekternas okrönta konungar, industrimetalbandet Rammstein, klev ut på scenen på Bråvallafestivalen bröt fyrverkerierna ut. Fram till midnatt bjöd tyskarna på bankande musikmangel, tillika teater, som var en fest såväl för ögat som för örat.(TT)
Publicerad 1 juli 2016

När sceneffekternas okrönta konungar, industrimetalbandet Rammstein, klev ut på scenen på Bråvallafestivalen bröt fyrverkerierna ut. Fram till midnatt bjöd tyskarna på bankande musikmangel, tillika teater, som var en fest såväl för ögat som för örat.

Varje nummer bjöd på minst en explosion eller några flammor eld. Sångaren Till Lindemans mörka röst flöt olycksbådande över de hårt distade gitarrerna och när hans bombbälte smällde i ett regn av gnistor vrålade publiken för full hals.

Annons

Flera meter höga rökmoln sköt upp ur scengolvet och täckte hela Panorama-scenen gång på gång. Så fort det blev en lugn stund dröjde det inte länge innan de dundrande trummorna och de vrålade gitarrerna började ljuda igen.

Mitt ibland effekterna, vrålen och de hårda melodierna stod Till Lindeman stadigt och röjde på sitt eget speciella vis, sittandes halvt på huk samtidigt som han hamrade takten med knuten näve.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons