Annons
Nyheter

Protester mot muslimsk rappare på Bataclan

Ett rejält bråk har brutit ut i Frankrike sedan det står klart att den kontroversielle rapparen Medine ska uppträda på konserthuset Bataclan i Paris - platsen där 89 personer miste livet under ett terrorattentat hösten 2015.(TT)
Publicerad 11 juni 2018

Enligt konservativa partiet Republikanernas ledare Laurent Wauquiez skulle det vara "en skymf mot offren och en vanära för Frankrike" om de två konserterna blir av som planerat i oktober, skriver The Telegraph.

En namninsamling för att stoppa uppträdandet har samlat 9 000 underskrifter samtidigt som två advokater som representerar anhöriga till terroroffer hotar med rättsliga åtgärder. Motiveringen är att spelningarna skulle innebära ett hot mot den allmänna ordningen.

Annons

35-årige Medine Zaouiche är känd för sina provokativa texter, som ofta rör islam och Frankrikes djupt rotade tradition av att begränsa religionens plats i samhället. Ett av hans album har titeln "Jihad" och i en låt rappar han om att "korsfästa de sekulära".

Samtidigt har han uttryckt sina sympatier för de anhöriga till Parisattackernas offer. Han fördömer våld och menar att det jihad han rappar om handlar om en individuell och inre kamp, enligt The Telegraph.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons