Annons
Nyheter

Ordkrig första dagen i Cosby-rättegången

Rättegången mot den sexualbrottsåtalade komikern Bill Cosby inleddes med att åklagaren och försvarsadvokaten presenterade sina första anföranden, och det är två vitt skilda bilder av en och samma person som ställs mot varandra.(TT)
Publicerad 5 juni 2017

De sista orden som Andrea Constand hörde innan hon förlorade medvetandet var att pillren hon fått av Bill Cosby skulle hjälpa henne att slappna av, enligt åklagaren Kristen Feden.

””
””

Feden hävdade att bevismaterialet skulle "krossa" alla illusioner av att Cosby var förkroppsligandet av sin folkkäre rollfigur Cliff Huxtable från tv-serien "Cosby". McMonagle varnade juryn för hur ett "falskt anklagande" om sexuella övergrepp är "en attack på mänsklig värdighet och oskuld".

Annons

Rättegången äger rum i Norristown, Pennsylvania. Juryn har valts ut i Pittsburgh, 480 kilometer därifrån, och kommer att hållas avskild på ett hotell medan rättegången pågår.

Enligt domare Steven O'Neill kan jurymedlemmarna förbereda sig på en lång vistelse, då rättegången väntas pågå i två veckor eller längre.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons