Annons
Nyheter

Fler sexbrott anmälda på Bråvalla

Fem våldtäkter och tolv fall av sexuellt ofredande anmäldes under Bråvallafestivalen i Norrköping. Men polisen tror att årets höga siffror skvallrar om att fler väljer att anmäla brotten. En ung kvinna anmälde i går att hon utsatts för en våldtäkt av en man som hon delade tält med under festivalen.(TT)
Publicerad 3 juli 2016

En ung kvinna anmälde i går att hon utsatts för en våldtäkt av en man som hon delade tält med under festivalen. Den misstänkta våldtäkten ska ha begåtts under natten till lördag, men kom till polisens kännedom först i går eftermiddag. Polisen grep den utpekade mannen, men frigav senare honom. Enligt presstalesperson Thomas Agnevik kommer förundersökningen förmodligen att läggas ned.

Besökare ingrep

””
Annons

En annan kvinna uppger att hon utsattes för ett våldtäktsförsök, enligt polisen. Det misstänkta våldtäktsförsöket ska ha inträffat vid niotiden på kvällen när en man tryckte upp kvinnan mot ett staket mellan campingen och en av festivalscenerna, men kvinnan lyckades undkomma när en festivalbesökare ingrep. Ingen har gripits med anledning av händelsen.

Polisen: "Tragiskt"

Sammanlagt har polisen tagit emot tolv anmälningar om sexuellt ofredande under Bråvallafestivalens tre dagar. En handfull män har delgivits misstanke om brott för ofredande, och tre har gripits för våldtäkterna.

””

Polisen har fortfarande inte kommit vidare i utredningen om den misstänkta våldtäkten mot en kvinna i publikhavet under Zara Larsson-konserten i torsdags.

Mörkertalet minskar

””

De anmälda fallen av sexuellt ofredande är mångdubbelt fler än vid tidigare Bråvallafestivaler, enligt polisen. Men Thomas Agnevik tror att ökningen till stora delar handlar om att fler väljer att anmäla brotten.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons