Annons
Nyheter

Nytt Bond-museum på 3 000 meters höjd

I den senaste filmen om James Bond sågs Daniel Craig slåss mot skurkar och banditer i de österrikiska alperna. Nu har ett museum i den fiktiva spionens ära öppnat på samma plats, rapporterar Al-Jazira.(TT)
Publicerad 14 juli 2018

I den senaste filmen om James Bond sågs Daniel Craig slåss mot skurkar och banditer i de österrikiska alperna. Nu har ett museum i den fiktiva spionens ära öppnat på samma plats, rapporterar Al-Jazira.

Scener av filmen "Spectre" utspelade sig på den kubistiska glasrestaurangen "Ice Q" i den populära skidorten Sölden, som nu ligger granne med museet. I filmen fungerade byggnaden emellertid inte som restaurang utan som tillhåll för skurken Blofeld och bondflamman Madeleine Swann.

Annons

Utställningen "007 Elements", som är belägen 3 000 meter över havet, vill visa hur inspelningen bakom den dyraste Bond-filmen någonsin har gått till. Besökarna kan beskåda både föremål och iscensatta ögonblick från "Spectre", bland annat flygplanet från en av de mest dramatiska filmscenerna, som ser ut att krascha genom en vägg framför en utsikt över de snötäckta bergen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons