Annons
Nyheter

Nytänd Taube tar ton igen

Sven-Bertil Taube har fått en nytändning. Nu är han aktuell med ny skiva, medverkan i "Så mycket bättre" och två kommande långfilmer. - En glad överraskning, säger 80-åringen själv om framgångarna.(TT)
Publicerad 5 oktober 2015

På Grammisgalan 2014 belönades Sven-Bertil Taube med en Hedersgrammis - en utmärkelse en artist oftast får för sitt livsverk, ett tack för det som har varit.

””

Galan kom dock inte att innebära ett avslut på hans karriär. Det blev snarare tvärtom.

Annons

På årets Grammisgala stod Sven-Bertil Taube återigen på scenen, den här gången för att ta emot priset för årets visa tillsammans med Peter Nordahl. De två hade då känt varandra i precis ett år - de möttes för första gången den där februarikvällen 2014 då Sven-Bertil fick sitt hederspris.

””

"Engångsföreteelse"

Det hela resulterade i albumet "Hommage" som förutom att det alltså fick en Grammis också blev en kommersiell framgång.

””

Som ett led i det släpps nu också "Hommage volym 2". Musikaliskt är den en naturlig fortsättning på den förra skivan men att det överhuvudtaget skulle bli en uppföljare var aldrig självklart.

””

Spelar in filmer

Precis som förra gången ligger tonvikten på orkestrerade tolkningar av poesi och sånger av Lars Forssell och Olle Adolphson. Sven-Bertil Taube beskriver själv skivan som en förlängning av det "poetiska och musikaliska landskap" som han och Peter Nordahl målade upp på "Hommage".

””

Framöver stundar en ny turné med konserter tillsammans med olika symfoniorkestrar runt om i landet. Sven-Bertil Taube ska också spela in två stycken, än så länge hemliga långfilmer - "en seriös sak och en humoristisk sak".

"Så mycket bättre"

I höst väntar också ännu en chans att hitta en ny publik då Sven-Bertil Taube är en av de medverkande i den nya säsongen av TV4:s "Så mycket bättre". Han vill inte avslöja så mycket om inspelningarna, som skedde i somras, men säger att det var "skojigt".

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons