Annons
Nyheter

Nya tider för Rebecca Ferguson

Från tangoskola i Simrishamn till actionscener mot Tom Cruise. På bara tre år har Rebecca Ferguson kickstartat sin karriär. - Jag har fortfarande inte haft tid att sätta mig ned och tänka på vad som har hänt. Rebecca Ferguson sitter på en kamelrygg och blickar ut över den marockanska öknen.(TT)
Publicerad 1 juli 2015
Från tangoskola i Simrishamn till actionscener mot Tom Cruise. På bara tre år har Rebecca Ferguson kickstartat sin karriär. - Jag har fortfarande inte haft tid att sätta mig ned och tänka på vad som har hänt. Rebecca Ferguson sitter på en kamelrygg o

Rebecca Ferguson sitter på en kamelrygg och blickar ut över den marockanska öknen. Inspelningen av miniserien "The red tent" är i full gång. För en person som till för bara tre år sedan levde ett hyfsat vardagligt liv i Simrishamn känns tillvaron lätt overklig där uppe på kamelryggen. Men strax blir den helt surrealistisk. En assistent dyker upp med telefonen i högsta hugg.

””

"När var jag hemma senast?"

Annons

Rebecca Ferguson skrattar åt minnet från öknen medan hon rör i en kopp te med citron på ett lyxhotell i London. Utanför i korridoren har precis minst fem personer varit involverade i en förvirrad leverans från ett exklusivt skomärke till den kvinnliga stjärnan.

Mötet med Tom Cruise gick nämligen som smort. Rebecca Ferguson fick rollen som den mystiska spionen Ilsa Faust i "Mission: Impossible - Rogue nation" ungefär samtidigt som hon klev in genom dörren, det berättade regissören Christopher McQuarrie entusiastiskt tidigare på dagen. På ett avväpnande trevligt sätt försöker hon bena ut hur det egentligen känns när karriären går i raketfart.

””

Känns Simrishamn fortfarande som "hemma"?

””

Ethan Hunts like

Som 15-åring slog hon igenom i TV4:s dagliga såpa "Nya Tider", där hon spelade överklassflickan Anna Gripenhielm. Men efter några år i branschen tog Rebecca Ferguson en paus. Flyttade från Stockholm till Skåne. Gjorde små konstfilmsprojekt. Fick barn och jobbade som danslärare på en argentinsk tangoskola.

””

2011 kom nystarten på karriären. Då plockade Österlenbon och regissören Richard Hobert in henne i "En enkel till Antibes", vilket ledde till en agent i London och ett pärlband av internationella roller. "The white queen" blev hon Golden Globe-nominerad för. 31-åringen beskriver den actionladdade "Mission: Impossible"-rollen Ilsa Faust som en svenskfödd brittisk agent, som roligt nog också pratar en del svenska i filmen.

””

Ethan Hunt spelas för femte gången av Tom Cruise och biopremiär blir det den 31 juli. Hur det går för filmen kan bli ganska avgörande för resten av Rebecca Fergusons karriär.

””

Föll 20 meter med Cruise

Under inspelningen sporrade Tom Cruise och Rebecca Ferguson varandra att träna riktigt hårt. Cruise är känd för att alltid göra sina stunts själv och den här gången bjuder han på en spektakulär flygtur där han hänger på utsidan av ett flygplan. Det fick Rebecca Ferguson att upptäcka sin inre tävlingsmänniska och testa sina gränser. Hon fick lära sig att hålla andan i sex minuter och att falla handlöst från hög höjd. Hårda bud för någon som lider av höjdskräck.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons