Annons
Nyheter

Ny tv-serie följer operatörerna på SOS Alarm

SOS Alarm besvarar varje år drygt tre miljoner samtal via 112. I det nya Kanal 5-programmet "SOS Sverige" utlovas en unik inblick i larmoperatörernas vardag. Tittarna kommer att få följa tolv operatörer i deras dagliga arbete på SOS-centralerna i Stockholm, Göteborg och Östersund.(TT)
Publicerad 3 april 2019

SOS Alarm besvarar varje år drygt tre miljoner samtal via 112. I det nya Kanal 5-programmet "SOS Sverige" utlovas en unik inblick i larmoperatörernas vardag.

Tittarna kommer att få följa tolv operatörer i deras dagliga arbete på SOS-centralerna i Stockholm, Göteborg och Östersund. Kanal 5 och Dplay skriver att man genom programmet fortsätter sin tradition att hylla vardagshjältar genom spännande historier.

Annons

Thomas Johansson, kommunikationschef vid SOS Alarm, hoppas att serien kommer att uppmuntra till civilkurage, så att fler är beredda att agera vid olyckor.

"Genom att öppna dörrarna till SOS-operatörernas vardag hoppas vi att allmänheten får en bättre förståelse för vad som är en nödsituation, hur man ska agera och även i vilka lägen som det inte är rätt att ringa 112", säger han i ett pressmeddelande.

"SOS Sverige" får premiär den 29 april i Dplay och Kanal 5.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons