Annons
Nyheter

Nesbø nominerad till deckarpris

För allra första gången har deckarkungen Jo Nesbø nominerats till Bragepriset i Norge. Juryn framhåller att boken "Mere blod" bryter mot Nesbøs tidigare författarskap både när det gäller stil och form.(TT)
Publicerad 4 november 2015
För allra första gången har deckarkungen Jo Nesbø nominerats till Bragepriset i Norge. Juryn framhåller att boken \"Mere blod\" bryter mot Nesbøs tidigare författarskap både när det gäller stil och form. \"Boken är först och främst välskriven, med ett ok

För allra första gången har deckarkungen Jo Nesbø nominerats till Bragepriset i Norge. Juryn framhåller att boken "Mere blod" bryter mot Nesbøs tidigare författarskap både när det gäller stil och form.

"Boken är först och främst välskriven, med ett oklanderligt driv och goda person- och tidsmiljöskildringar", skriver juryn i sin motivering, som skulle kunna tolkas som en subtil kritik mot författarens tidigare verk.

Annons

I deckarklassen ställs fyra manliga författare mot varandra. I den skönlitterära kategorin är det däremot övervikt på kvinnliga författare, tre av fyra är kvinnor. Bragepriset delas ut i Oslo den 8 december.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons