Annons
Nyheter

Nazistkontrollerat Paris i nytt "Wolfenstein"

Två tvillingdöttrar ska tillsammans rädda sin pappa i ett nazistkontrollerat Paris under 1980-talet. Svenska Machinegames satsar på samarbete i kommande spelet "Wolfenstein: Youngblood".(TT)
Publicerad 1 juli 2018

Strax efter att det andra spelet i den nystartade "Wolfenstein"-serien släpptes i höstas började Uppsalautvecklaren Machinegames arbetet med två nya spel. På spelmässan E3 för någon vecka sedan var det dags att visa upp de första glimtarna ur samarbetsfokuserade "Youngblood" och VR-spelet "Cyberpilot".

De tidigare två "Wolfenstein"-spelen utspelas i ett alternativt 1960-tal där Nazityskland vann andra världskriget. Spelaren tar rollen som BJ Blazkowicz, en frontfigur i rebellrörelsen mot tredje riket.

Annons

Tvillingar arbetar tillsammans

Men de båda nya titlarna är mer avknoppningar än en uppföljare till huvudserien, och i "Yongblood" spelar man i stället som BJ:s tvillingdöttrar i ett Paris som har hunnit glida in i 1980-talet, men som fortfarande är under nazisternas kontroll.

””

Även om det går att spela "Youngblood" på egen hand så har samarbetsläget påverkat både exempelvis bandesignen och sättet Machinegames berättar sin historia. 1980-talet innebär också en ny grafisk inriktning.

””

Risk för avslöjande

Machinegames har aldrig gjort någon hemlighet av att det är tänkt att "Wolfenstein" ska bli en trilogi. Tommy Björk medger att de nya spelen riskerar att avslöja delar av berättelsen ur den ännu inte utannonserade tredje delen.

””

Både "Youngblood" och "Cyberpilot" släpps under nästa år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons