Annons
Nyheter

Mikael Tornving spelar svensk ambassadör

Mikael Tornving kommer att spela huvudrollen i en ny tv-serie om livet på Sveriges ambassad i Mexiko. Komediserien "Ambassadören" produceras av Viaplay i tre olika versioner, för tre länder och på tre olika språk, varav svenska är ett.(TT)
Publicerad 13 mars 2019

Efter SVT-succén för "Dips", som utspelar sig på Utrikesdepartementet, kommer Viaplay med nya komediserien "Ambassadören". Den utspelar sig i Mexico City, där den svenske ambassadören försöker säkra en stor affär med stridsflygplan mellan Sverige och Mexiko. Tilltaget blir förstås ifrågasatt av medier och den självcentrerade ambassadören får allt svårare att både hålla koll på sina anställda och ro affären i hamn.

"Rappa repliker och vass humor är vardag för mig, men att leverera detta med värme och i en sprudlande form är jag inte lika van vid. Man kommer att få se en helt ny sida av mig, som ambassadören", säger Mikael Tornving, känd från bland annat "Parlamentet", i ett pressmeddelande.

Annons

Serien är den första som görs av Viaplay i tre olika versioner, tänkt för tre olika marknader. Förutom den svenska varianten görs en på norska och en på danska.

"Trots att vi utgått från i princip samma manus och samma scenografi i alla tre länderna, gör skådespelarnas olika tolkningar av karaktärerna i kombination med regi och den nationella komiska tonen, att varje serie ändå blir en unik upplevelse, säger Patrik Ehrnst, huvudförfattare, i ett uttalande.

I Sverige spelas övriga roller på ambassaden av bland andra Happy Jankell ("Ted - för kärlekens skull") och Fredrik Hallgren ("Bonusfamiljen"). Serien kommer att produceras i tio avsnitt och planerad premiär är 2020.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons