Annons
Nyheter

Martinez är årets dansband 2018

Aldrig tidigare har rösterna varit så jämt fördelade i kategorin årets dansband som i år. När försvarsminister Peter Hultqvist klev ut på scenen i Malung för att dela ut kvällens sista statyett var spänningen olidlig.(TT)
Publicerad 15 juli 2018
””

Programledare Linda Bengtzing välkomnade upp ett lyckligt band på scen.

””

"Jag sjunger och jag ser er"

Annons

Den 19:e upplagan av Guldklavengalan, eller "Dansbandsbranschens grammis" som Bengtzing säger, bjöd på en god spridning av prisstatyetter bland de nominerade.

Årets manliga sångare blev Henrik Sethsson från Casanovas och Maria Persson från Blender fick motsvarande pris för kvinnor, för tredje året i rad.

””

Kindbergs avsked

Utöver de sju prisutdelningarna hyllades Lill-Babs i ett framförande av låten "Leva livet", och Christer Sjögren belönades med juryns specialpris för sina 50 år som heltidsarbetande artist.

Dessutom såg Linda Bengtzing till att ställa Anders Wigelius mot väggen, frontmannen i bandet Kindbergs som nyligen meddelade att de tänker lägga ner efter 30 år på scen.

””

Guldklaven är startskottet på dansbandsvecka i Malung som i år bjuder på 82 bandbokningar. Bland annat gör Vikingarna sin enda spelning i Sverige i år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons