Annons
Nyheter

Madame Gandhis musik mot sexismen

Hon var den "friblödande" kvinnan som sprang London Marathon utan tampong. MIA:s före detta trummis kombinerar aktivism och elektronisk musik för att utmana sexistiskt förtryck. Nu kommer Madame Gandhi till Clandestino festival i Göteborg.(TT)
Publicerad 6 juni 2017

Framtiden är kvinnlig, är Kiran Gandhis budskap på albumet "Voices". Redan som 8-åring började hon spela trummor och vid 16 års ålder blev hon dj i New York. Musiken och det feministiska engagemanget har hela tiden utvecklats i symbios: kampen mot sexismen inspirerar henne.

””

Madame Gandhi är noga med att hon själv står för produktionen i hela ledet.

””
Annons

Aktivismen en start

Det var som trummis för artisten MIA som Kiran Gandhi blev känd. En hel del uppmärksamhet - och en skjuts in i solokarriären - fick hon också när hon sprang London Marathon med mens men utan mensskydd, för att uppmärksamma tabut kring menstruation.

””

Själv är hon med i en stor kampanj för menskoppen, men tycker att bristen på fler innovationer är talande.

””

Inkluderande

Med sina låtar vill Madame Gandhi - som valde sitt artistnamn för att signalera kvinnligt ledarskap - uttrycka en "tredimensionell kvinnlighet".

””

Madame Gandhi understryker att hennes feminism är transinkluderande. Och hon tycker att även män hålls tillbaka av könsförtryck.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons