Annons
Nyheter

Lykke Li hyllas för nya albumet

Svenska Lykke Lis återkomst med sitt första album på fyra år uppmärksammas av flera internationella musikkritiker. Och "So sad so sexy", som den heter, får höga betyg.(TT)
Publicerad 10 juni 2018

Svenska Lykke Lis återkomst med sitt första album på fyra år uppmärksammas av flera internationella musikkritiker. Och "So sad so sexy", som den heter, får höga betyg.

"Förtvivlan du kan dansa till", skriver The Guardians recensent, som konstaterar att musiken "definieras av öppna, berusande känslor till skillnad från den mer pittoreska och återhållna sorgen från tidigare".

Annons

"Den svenska indie-stjärnan lägger till färg och tydlighet till sin widescreen-melankoli med det här frodiga, r'n'b-influerade albumet", tycker NME:s skribent.

Variety skriver att svenskans fjärde album är "en intrikat men samtidigt naturlig blandning av sofistikerat pophantverk och nutida rytmer".

Men alla är inte lika imponerande. Rolling Stones kritiker tycker att Lykke Li har förlorat lite av sin tidigare charm och karaktär och han retar sig bland annat på ett "obehagligt" rap-parti på singeln "Deep end".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons