Annons
Nyheter

Lori Loughlin gripen efter mutanklagelser

Lori Loughlin har gripits misstänkt för inblandning i den pågående mutskandalen i USA. Skådespelaren befann sig på en filminspelning i Vancouver när skandalen uppdagades på tisdagen och hon lämnade över sig själv till FBI på onsdagen.(TT)
Publicerad 13 mars 2019

Lori Loughlin har gripits misstänkt för inblandning i den pågående mutskandalen i USA.

Skådespelaren befann sig på en filminspelning i Vancouver när skandalen uppdagades på tisdagen och hon lämnade över sig själv till FBI på onsdagen.

Annons

Ett 50-tal personer anklagas nu för att ha betalt mutor för att få in sina barn på något av landets elituniversitet. Även tv-stjärnan Felicity Huffman från "Desperate housewives" har gripits, misstänkt för att ha betalat 15 000 dollar för att ett av hennes barn skulle få bra resultat på ett inträdesprov, men hon släpptes mot borgen på tisdagen.

Loughlin och hennes make, kläddesignern Mossimo Giannulli, ska ha betalat 500 000 dollar för att få sina två döttrar uppskrivna i skolans roddlag. Giannulli släpptes även han på tisdagen, mot en borgenssumma på en miljon dollar.

Den person som pekas ut som hjärnan bakom bedrägerierna är William Singer, som ska ha skapat en fejkad välgörenhetsorganisation för att tvätta pengarna som föräldrarna "donerat".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons