Annons
Nyheter

Lori Loughlin fri mot borgen

Skådespelerskan Lori Loughlin, som på onsdagen överlämnade sig själv till amerikansk polis, har släppts mot borgen. Loughlin misstänks ha betalat 500 000 dollar för att få in sina två döttrar på ett elituniversitet.(TT)
Publicerad 14 mars 2019

Loughlin och hennes make, kläddesignern Mossimo Giannulli är bland det 50-tal personer som anklagas för att ha betalt mutor på upp till 6,5 miljoner dollar för att få in sina barn på något av landets elituniversitet. Såväl Loughlin som Giannulli hade en borgenssumma på 1 miljon dollar.

Paret ska ha betalat 500 000 dollar för att få sina två döttrar uppskrivna i University of Southern Californias roddlag, och på så sätt bli antagna på universitetet, trots att flickorna inte är roddare.

Annons

Skådespelaren befann sig på en filminspelning i Vancouver när skandalen uppdagades på tisdagen och hon lämnade över sig själv till FBI på onsdagen. Domaren tillåter att Loughlin, som är känd från bland annat tv-serien "Huset fullt", får åka till Kanada för att fortsätta spela in film och tv, men att hon måste meddela polisen om var hon befinner sig.

Loughlin ska tillsammans med bland andra tv-stjärnan Felicity Huffman från "Desperate housewives" infinna sig i en domstol i Boston den 29 mars. Huffman, som släpptes mot borgen i tisdags, är misstänkt för att ha betalat 15 000 dollar för att ett av hennes barn skulle få bra resultat på ett inträdesprov. Hennes make, skådespelaren William H Macy, nämns i åtalet, men är inte själv åtalad för de påstådda mutorna.

Den person som pekas ut som hjärnan bakom bedrägerierna, William Singer, ska ha skapat en fejkad välgörenhetsorganisation för att tvätta pengarna som föräldrarna "donerat".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons