Annons
Nyheter

Little Steven udda fågel bland hårdrockarna

Med sina tydliga rötter i soul och gammaldags r'n'b tillhör Steven Van Zandt ett av de udda inslagen på årets Sweden Rock. Frågan var hur Little Steven och hans Disciples of Soul skulle passa in framför en publik som förknippar namnet Bruce med Dickinson snarare än med Springsteen.(TT)
Publicerad 9 juni 2017

Med sina tydliga rötter i soul och gammaldags r'n'b tillhör Steven Van Zandt ett av de udda inslagen på årets Sweden Rock. Frågan var hur Little Steven och hans Disciples of Soul skulle passa in framför en publik som förknippar namnet Bruce med Dickinson snarare än med Springsteen.

Sådär, visade det sig.

Annons

När det manstarka bandet klev upp på festivalens huvudscen på fredagskvällen blåste försommarvinden snålt i den påtagligt glesa publiken.

Miami Steve och hans band, komplett med blåssektion, körsångerskor och kanske den första trummisen in festivalens historia med trumpinnarna i jazzgrepp levererade ändå den ena soulrockdängan efter den andra.

Många kom från Van Zandts senaste soloskiva, hans första på 18 år, med låtar han tidigare skrivit åt andra, bland annat "Standing in the line of fire" och "Soulfire".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons