Nyheter

Leo Borg blir pappa upp i dagen

Björn Borgs yngste son Leo Borg ska göra rollen som den unge Björn Borg i den kommande filmen om tennislegenden, skriver Nordisk Film i ett pressmeddelande. Leo Borg ska alltså gestalta sin egen far när denne var i åldern 9-13 år. "Att Leo sökte rollen och dessutom redan spelar tennis var en ren lyckoträff.(TT)
Publicerad 10 oktober 2016

Björn Borgs yngste son Leo Borg ska göra rollen som den unge Björn Borg i den kommande filmen om tennislegenden, skriver Nordisk Film i ett pressmeddelande. Leo Borg ska alltså gestalta sin egen far när denne var i åldern 9-13 år.

"Att Leo sökte rollen och dessutom redan spelar tennis var en ren lyckoträff. Han är dessutom intresserad av att göra film och är en naturbegåvning framför kameran. Hans bidrag till filmens autenticitet tar oss bakom den officiella bilden av ikonen Björn Borg", säger regissören Janus Metz i ett uttalande.

Leo Borg kände inte till att det var en film om pappas liv han sökte till vid uttagningen. Producenterna angav bara att de var ute efter "sportintresserade pojkar" till en svensk film.

Totalt spelas Björn Borg av tre olika skådespelare: Markus Mossberg spelar Borg i åldern 14-17 år och sedan tidigare är det känt att Sverrir Gudnason gör rollen som den vuxne Björn Borg. I rollistan ses även Shia LaBeouf som John McEnroe, Borgs ständige antagonist.

TT