Annons
Nyheter

Kulturupprop för ny upphovsrättslag i EU

23 kulturskaparorganisationer går samman i ett gemensamt upprop där man vädjar till ansvariga politiker att stödja den nya upphovsrättslagstiftning som EU-parlamentet snart ska rösta om.(TT)
Publicerad 12 mars 2019

23 kulturskaparorganisationer går samman i ett gemensamt upprop där man vädjar till ansvariga politiker att stödja den nya upphovsrättslagstiftning som EU-parlamentet snart ska rösta om.

Bland dem som har skrivit under uppropet finns Dramatikerförbundet, Föreningen Svenska Tonsättare, Journalistförbundet, Konstnärernas Riksorganisation, Klys, Stim och Sveriges Författarförbund.

Annons

Tillsammans representerar de 23 organisationerna över 150 000 upphovspersoner och utövande konstnärer inom alla konstområden i Sverige. Även om de ser det aktuella förslaget som en kompromiss tycker de att det är "ett viktigt steg framåt för konstens och kulturens ställning i Europa".

Enligt organisationerna omfattar förslaget bestämmelser som saknas i svensk lagstiftning och som har efterlysts från kulturskaparhåll i mer än 15 år.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons