Annons
Nyheter

Kina byter ut sitt Oscarsbidrag

Kina har i sista minuten ändrat sitt bidrag till nästa års Oscarsgala. Filmen "Wolf totem" är nämligen inte tillräckligt kinesisk för att kunna bli godkänd i kategorin Bästa icke-engelskspråkiga film.(TT)
Publicerad 11 oktober 2015

Kina har i sista minuten ändrat sitt bidrag till nästa års Oscarsgala. Filmen "Wolf totem" är nämligen inte tillräckligt kinesisk för att kunna bli godkänd i kategorin Bästa icke-engelskspråkiga film.

Även om huvudrollerna spelas av kineser och språket är mandarin bestod produktionsteamet till största delen av utlänningar, vilket gör att den inte uppfyller kraven från Oscarsjuryn.

Annons

Kina uppges ha haft stora förhoppningar på sitt bidrag, som skildrar en kinesisk student under kulturrevolutionen. "Wolf totem" ersätts nu i stället av den romantiska komedin "Go away Mr tumor".

81 bidrag är anmälda till nomineringen för Bästa icke-engelskspråkiga film och Sverige bidrar med Roy Anderssons "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron". Vilka fem filmer som i slutänden tävlar om utmärkelsen tillkännages den 14 januari 2016. Galan äger rum den 28 februari.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons