Annons
Nyheter

Känslosamt In Flames avslutade Sweden Rock

Med ett knippe mindre klubbspelningar i ryggen var Sveriges största metalband In Flames redo för en stor festivalscen på svensk mark igen. Och det blev ett känslosamt avslut på festivalen. Sångaren Anders Fridén berättade från scen att en god vän nyligen omkommit i en motorcykelolycka.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Sångaren Anders Fridén berättade från scen att en god vän nyligen omkommit i en motorcykelolycka. "Krama varandra. Livet är så jävla kort", sade han och fick lördagskvällens festivalpublik att falla i varandras armar.

Innan dess har han förklarat hur ödmjuk han känner sig som får stå på scenen där både Scorpions Klaus Meine och Steven Tyler i Aerosmith uppträtt tidigare i helgen. I ett break i "Come clarity" vände han sig dessutom till den ständigt leende gitarristen Björn Gelotte och förklarade vilken fin människa han är.

Annons

Göteborgarna (numera två femtedels amerikaner) ägnade en stor del av konserten åt senaste albumet "Battles", men manglade även ut äldre låtar som "Leeches" och avslutande "Take this life". Till sist gick bandet av scen till Soundgardens "Black hole sun" som en hyllning till nyligen bortgångne sångaren Chris Cornell.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons