Annons
Nyheter

"Kan ge en tankeställare till 360 miljoner"

En skolskjutning i Stockholms finaste kvarter. Det är utgångspunkten för Netflix nya drama. Nu kommer den amerikanska strömningstjänstens första svenska originalserie, baserad på Malin Persson Giolitos roman "Störst av allt".(TT)
Publicerad 4 mars 2019

I köket i en villa äter en familj frukost. Stämningen är dålig och de är omringade av filmkameror. Huset är ovanligt stort för att tillhöra bara en familj, men ovanligt litet för att vara beläget i Djursholm. Just den här dagen spelades delar av den nya Netflixserien "Störst av allt" in med Hanna Ardéhn i huvudrollen.

Serien inleds med en skolskjutning på ett gymnasium där barn till många välbärgade familjer går, och i centrum hamnar Hanna Ardéhns rollfigur Maja - en "duktig flicka" som vuxit upp under fina förhållanden. Hon tar väl hand om sin lillasyster och får bra betyg - men gör samtidigt tonårsrevolt och söker sig till det farliga och förbjudna.

Annons

Det farliga i det här fallet är Felix Sandmans rollfigur Sebastian, son till Sveriges rikaste man. Han är populär i skolan, men inte på grund av sin personlighet. I stället för kärlek har han fått pengar av sina föräldrar, och ägnar sig åt knark och fest.

””

Men det är inte själva skolskjutningen som är seriens huvudpunkt, utan rättegången och det psykologiska efterspelet.

"Varit min dröm"

Felix Sandman är kanske mest känd som artist. Före solokarriären och andraplatsen i Melodifestivalen 2018, var han en del av gruppen FO&O. Trots det är Sandman inte helt obekant med skådespeleri. Som barn ägnade han sig åt teater innan musikkarriären tog fart och han har bland annat spelat roller på Dramaten.

Trion blir komplett med komikern och skådespelaren William Spetz rollfigur Samir - men relationen mellan dem är komplicerad. Samir kommer inte från de rika kretsarna, utan från en mindre välbärgad förort till Stockholm.

””
””

"360 miljoner människor"

Serien kommer inte bara att visas i Sverige, utan även i de över 190 länder där Netflix finns tillgängligt.

””

William Spetz håller med.

””

Serien har premiär på Netflix den 5 april.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons