Annons
Nyheter

"Jurtjyrkogården" får ny twist

Stephen Kings kanske läskigaste berättelse "Jurtjyrkogården" blev film redan på 1980-talet - nu är det dags igen. Amy Seimetz, som spelar den kvinnliga huvudrollen, tycker att filmmakarna har lyckats förnya filmen, men ändå behålla själva hjärtat i historien.(TT)
Publicerad 4 april 2019

Amy Seimetz är skådespelare, regissör, manusförfattare och har gjort i princip allt man kan tänka sig i filmbranschen. Nu är hon aktuell i den nya filmversionen av Stephen Kings klassiker "Jurtjyrkogården".

””

Boken "Jurtjyrkogården" kom 1983 och är en av Kings mest klassiska böcker. Den handlar om hur en familj flyttar från staden till ett hus på landet, där det i skogen finns en kyrkogård där ortens barn begraver döda husdjur. Bortom den begravningsplatsen finns en annan - det man begraver där kommer tillbaka, men inte riktigt i samma skepnad som tidigare. Boken filmatiserades 1989.

Annons

"Var inte förtjusta"

””

Den nya versionen av "Jurtjyrkogården" har regisserats av duon Kevin Kölsch och Dennis Widmyer. Amy Seimetz konstaterar att det inte är lätt att göra en ny film av en berättelse som är så välkänd.

””

Tabubelagda ämnen

Hon tycker också att det är en berättelse som föder en del djupare tankar.

””

Skräckfilmsgenren har under de senaste åren blivit vuxnare och mognare, med filmer som "Get out", "Hereditary" och "Us".

””

Amy Seimetz visste redan tidigt att hon ville arbeta med film. Hon försörjde sig som barnskötare och sömmerska samtidigt som hon strävade mot det eftertraktade målet. Nu är hon 37 år gammal, har gjort 70 film- och tv-roller, skrivit en rad manus och regisserat både film och tv. Ett av de mest uppmärksammade projekten var tv-serie-versionen av Steven Soderberghs film "The girlfriend experience".

"Tackar inte nej"

””

Nu i år kan Amy Seimetz också ses i komedin "Wild nights with Emily" och senare under året kommer hon att regissera igen.

””

Mycket annat hinner Amy Seimetz inte med.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons