Annons
Nyheter

John Lundvik: "Har redan kvalat in"

John Lundvik totalkrossade motståndet i Melodifestivalen - nu ska han möta Europa. 36-åringen från Växjö har ett tydligt mål i sikte. - Drömmen är topp ett. Det är det vi siktar på, det finns inget annat, säger han.(TT)
Publicerad 10 mars 2019

John Lundvik har finalveckan igenom varit Melodifestivalens stora förhandsfavorit - och när rösterna väl presenterades var det inget snack om saken. Han kammade hem alla tolvor från den internationella juryn och blev även tittarnas favorit. Nu ska han representera Sverige i Eurovision Song Contest tillsammans med sin kör The Mamas.

””

Snart är det dags att ta fram en strategi för hur hans "Too late for love" ska gestaltas i Eurovision Song Contest i Tel Aviv. Först tänker han ta ledigt två dagar, stänga av mobilen och tillbringa tid med familjen.

””
Annons

Hyllades av konkurrenter

Melodifestivalens efterfest var en stjärnspäckad historia, där bland andra Frankrikes vinnare Bilal Hassani, Norges Keiino och Danmarks Leonora var på plats för att fira segern.

””

Han har själv inte hunnit spana in motståndet - den enda låten han känner till är Storbritanniens bidrag "Bigger than us" med Michael Rice bakom mikrofonen - och det är för att han själv har skrivit låten. Det här betyder att han har dubbel chans till seger i Tel Aviv i maj och blir därmed historisk.

””

Starten till Europa

Reglerna i Eurovision Song Contest tillåter bara sex personer på scenen i stället för Sverige åtta - vilket gör att två av körsångarna i kulisserna inte kan vara med. I övrigt ska de finslipa showen ytterligare.

””

TT: Vad är nästa steg?

””

Redan nu är hans brittiska bidrag klart för final. "Too late for love" måste däremot kvala in via den andra semifinalen, men John Lundvik är inte orolig.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons