Nyheter

SD hotar med hotellbojkott

Sångaren Peter Jezewski avbokas från spelningar på ett hotell i Karlstad eftersom han uttalat stöd till stora delar av Sverigedemokraternas politik. - Det är ett påhopp på yttrandefrihet och demokrati, säger Jezewski till TT.(TT)
Publicerad 1 september 2016

I samband med en spelning på Sverigedemokraternas (SD) sommarfestival i Sölvesborg i helgen sade den tidigare The Boppers-sångaren Peter Jezewski i en intervju med Expressen att han sympatiserar med stora delar av partiets politik. Nu har fem av hans julspelningar på Hotell Gustaf Fröding i Karlstad avbokats.

””

Bombhot mot hotellet

Efter att avbokningen blev känd har hotellet bombhotats. Polisen utgår från att hotet har en koppling till avbokningen.

””
””

Representanter för hotellet vill inte kommentera hotet.

Hotellets direktör Åsa Gunnarsson har tidigare sagt till Expressen att de inte kan samarbeta med någon som sympatiserar med Sverigedemokraterna.

SD kan ställa in

På grund av avbokningen hotar Sverigedemokraterna med att ställa in alla partiets bokningar hos kedjan Best Western, som Hotell Gustaf Fröding är en del av, om inte Peter Jezewski får en ursäkt, rapporterar Expressen.

Best Westerns Sverigechef Johan Michelson säger till tidningen att man för en dialog med Hotell Gustaf Fröding.

””

2008 höll partiet sitt riksårsmöte på just Hotell Gustaf Fröding. Enligt Michelson har det drabbat hotellet ekonomiskt att de tidigare tagit emot SD, något som ska ha påverkat beslutet att avboka Jezewski.

Inte en politisk handling

Flera svenska artister har under sommaren tackat nej till att uppträda på Sverigedemokraternas festival sedan det blev känt att det var just SD som var arrangörer. Jezewski tvekade dock aldrig över att tacka ja.

””

Flera partiledare för riksdagspartierna, senast Moderaternas Anna Kinberg Batra, betecknar SD som ett rasistiskt parti, men Jezewski upplever ingen rädsla för att ses som rasist.

””

"Jag är inte rasist"

TT: Vad är det i SD:s politik du sympatiserar med?

””

Än så länge har han inte drabbats av några fler avbokningar.

””

TT