Annons
Nyheter

Jazzfestival kritiseras för rasism

Den internationella jazzfestivalen i Montreal har ställt in ett av sina stora dragplåster, efter att ha kritiserats för rasism, skriver The Guardian. Föreställningen "Slav" innehåller nästan uteslutande vita skådespelare som alla klätt ut sig till fältarbetare och sjunger afroamerikanska slavsånger.(TT)
Publicerad 7 juli 2018

Den internationella jazzfestivalen i Montreal har ställt in ett av sina stora dragplåster, efter att ha kritiserats för rasism, skriver The Guardian. Föreställningen "Slav" innehåller nästan uteslutande vita skådespelare som alla klätt ut sig till fältarbetare och sjunger afroamerikanska slavsånger.

Numret har mött enorma protester redan från start men det var först när den amerikanska artisten Moses Sumnet kritiserade innehållet och valde att själv hoppa av festivalen som de resterade 14 showerna ställdes in.

Annons

"Inkludering och försoning mellan olika samhällsgemenskaper är viktigt för festivalen. Vi är skakade och starkt påverkade av alla de kommentarer vi har fått", skriver festivalen i ett uttalande.

Montreal international jazz festival är en av världens största jazzfestivaler med nära 700 konserter och pågår under tio dagar.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons