Annons
Nyheter

Jämställt på Visfestivalen

När Visfestivalen i Västervik hålls för 51:a gången blandas nya förmågor som Elona Planman med återvändare som Cajsastina Åkerström och Sven-Bertil Taube. I år är första gången som festivalprogrammet är helt jämställt.(TT)
Publicerad 13 juli 2016

Förra året firades den 50:e upplagan av festivalen i slottsruinen i Västervik som är en klassiker bland sommarfestivalerna. Men det råder ingen baksmälla. Visfestivalen bjuder på ett starkt program även i år och har för första gången ett helt jämställt artistutbud, berättar vd:n Calle Åstrand stolt:

””

Gammalt och nytt

Annons

Något annat som arrangörerna har arbetat med är en blandning av erfarna, folkkära artister och nya, unga artister. Förhoppningen är att det ska locka en ny generation vispublik. Bland de yngre förmågorna finns folk- och världsmusikartisten Elona Planman och Elvis-tolkarna i bandet Fröken Elvis.

Några av de mest kända namnen är Sven-Bertil Taube, Loa Falkman, Titiyo och Bo Kaspers Orkester. Och så är det artisterna som återvänder år efter år. Den av årets artister som har spelat flest gånger på festivalen är Jack Vreeswijk, men även Cajsastina Åkerström är en flitig deltagare.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons