Annons
Nyheter

Ingrosso förvandlas till dansnummer i finalen

Precis som tidigare bjuder Melodifestivalens final på pausunderhållning där fjolårets vinnarbidrag får ny skepnad. Men i år blir upplägget annorlunda. Benjamin Ingrossos vinnarlåt "Dance you off" ska nämligen förvandlas till ett dansnummer.(TT)
Publicerad 6 mars 2019

Precis som tidigare bjuder Melodifestivalens final på pausunderhållning där fjolårets vinnarbidrag får ny skepnad. Men i år blir upplägget annorlunda. Benjamin Ingrossos vinnarlåt "Dance you off" ska nämligen förvandlas till ett dansnummer.

Versionen beskrivs som elektronisk och avskalad, där dansen tar fasta på låtens budskap om ensamhet och uppkoppling. För tolkning och koreografi står Daniel Koivunen från tävlingens dansensemble.

Annons

"Att få någon eller några att känna igen sig i distansen till familj, kärlek och närhet och sina egna mönster genom mellanakten och ge en boost att försöka förändra skulle vara en dröm. Förutom att beröra med dans vill vi såklart leverera ett högt underhållningsvärde som en hyllning till låten", säger Koivunen i ett pressmeddelande.

"Dance you off"-dansen blir första gången som vinnarbidraget tolkas som renodlat dansnummer. Enligt SVT jobbar produktionen också med en teknik som ska styra lamporna i publikens mobiltelefoner under uppträdandet.

Finalen äger rum på Friends arena i Solna på lördag.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons