Annons
Nyheter

Housestjärnan med en egen EM-låt

Med låtar som "Cheerleader" och "Ain't nobody (loves me better)" har Felix Jaehn snabbt blivit ett av de stora namnen på housescenen. Nu är han dessutom aktuell med Tysklands officiella EM-låt "Jeder für Jeden".(TT)
Publicerad 9 juli 2016

När Felix Jaehn mötte Jerôme Boateng och Mario Götze från det tyska fotbollslandslaget föddes idén om att de skulle göra en låt ihop. Jaehn började komponera musiken och senare anslöt sig den tyska musiklegenden Herbert Grönemeyer för att sjunga på spåret. Resultatet blev "Jeder für Jeden", ett möte mellan en av Tysklands mest erfarna musiker och landets nya stjärnskott.

Samarbetet hade dessutom influenser från tyska landslaget som skickade ämnesförslag och låtar som inspiration.

””
Annons

Följer EM under turnén

Kärleken till fotbollen och landslaget har påverkat Felix Jaehns turnerande. Långt i förväg har han sett till att vara ledig under de viktigaste matcherna.

Däremot glömde han bort kvartsfinalerna. När Tyskland mötte Italien uppträdde Jaehn på Bråvallafestivalen.

””

Det blev vinst för Tyskland den gången, men i torsdags åkte de ut ur turneringen när de mötte Frankrike i semifinal.

Musiken kommer först

Hans första kärlek var dock musiken.

Som sexåring började Felix Jaehn spela fiol och tio år senare gjorde han sina första dj-set. När han började komponera egen musik fick han användning av sin klassiska skolning.

””

Jaehn fick sitt stora genombrott med remixen av Omis reggaeklingande "Cheerleader". Efter det följde flera framgångsrika remixar, men nu fokuserar han på egenkomponerade låtar. Tanken är att det ska bli ett album också, men det är svårt att få till.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons