Annons
Nyheter

Horner-priset för fotojournalistik

Fotografen Lotta Härdelin på Dagens Nyheter får Nils Horner-priset för sin fotojournalistik där hon "skapar stark närvaro och fångar den utsatta vardagen i världens krishärdar". Hon har haft fokus på demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter, men också på klimatfrågor.(TT)
Publicerad 8 mars 2019

Hon har haft fokus på demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter, men också på klimatfrågor. Lotta Härdelin har rapporterat från bland annat Indien, Polen, Sibirien och Bangladesh de senaste åren.

Lotta Härdelin började som fotograf på Nerikes Allehanda, och har sedan 1993 varit anställd på Dagens Nyheter.

Annons

Nils Horner-priset för god utrikesjournalistik är ett pris instiftat av Borås Tidning till minne av Nils Horner, utrikesreporter som mördades under ett uppdrag i Kabul i mars 2014.

Priset, där prissumman är 25 000 kronor, ska gå till journalister som arbetar i Nils Horners anda. Med det avses journalister som kan skildra de stora skeendena genom möten med människor på plats i både vardagssituationer och i kriser.

Priset delades ut för första gången 2015, då Katja Magnusson fick utmärkelsen. Pristagaren för 2016 var Terese Christiansson, 2017 Anna Roxvall och 2018 Niclas Berglund och Stefan Åsberg.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons