Annons
Nyheter

Hivju kliver in som Gunvalds motsats

Mikael Persbrandt ut, Kristofer Hivju in. I nästa "Beck"-film gör norrmannen entré som Martins Becks hygglige, vapenvägrande kompanjon Steinar Hovland. Samtidigt som Kristofer Hivju erbjöds rollen i "Beck" uppvaktades han av en Hollywoodregissör på jakt efter en rysk skurk.(TT)
Publicerad 1 februari 2016

Samtidigt som Kristofer Hivju erbjöds rollen i "Beck" uppvaktades han av en Hollywoodregissör på jakt efter en rysk skurk.

””

Hans rollfigur ersätter Mikael Persbrandts Gunvald Larsson som Martin Becks sidekick, men i övrigt är likheterna dem emellan få. Medan Gunvald lät temperamentet tala, är Steinar - löst baserad på den tidigare "Beck"-figuren Lennart Kollberg - en ambitiös och pacifistisk familjeman som inte dömer, enligt Kristofer Hivju.

””
Annons

Inga "bad guys"

Relationen mellan Hivjus Steinar och Habers Beck är till en början ganska avvaktande, eftersom Steinar anställs utan Becks godkännande.

””

Utanför rutan var relationen varmare. Enligt Kristofer Hivju, som tidigare har setts i bland annat tv-serien "Game of thrones" och Ruben Östlund-filmen "Turist", är Peter Haber "en av de mest professionella skådespelare jag någonsin jobbat med".

Fenomenet "Beck" är knappast okänt i Hivjus hemland Norge. Det han framförallt uppskattar med serien, som snart är inne på sin 32:a film, är dess realistiska ton.

””

"Game of thrones"

Som liten drömde Kristofer Hivju aldrig om att bli polis. Han ville bli cirkusdirektör, men valde så småningom föräldrarnas yrke. Förutom att skådespela skriver han tv-manus och drömmer om att göra en boxningsfilm. Hollywood lockar inte - det skulle vara svårt att kombinera med familjelivet i Oslo - men å andra sidan väljer han projekt "efter kvalitet, inte nationalitet".

I april återvänder han till sin roll som vilden Tormund Giantsbane i tv-succén "Game of thrones". Men han har inte helt avfärdat den ryske skurken.

””

Innan dess väntar tre "Beck"-filmer. Blir det ännu fler?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons