Annons
Nyheter

Hårt och lugnt - så var Sweden Rock

Sweden Rock Festival är över för den här gången. Det mesta var sig likt på hårdrocksinstitutionen som både band och besökare återvänder till år efter år. Strax efter midnatt, natten mot söndag, avslutade In Flames sin konsert på festivalens största scen och satte därmed punkt för årets rockfest .(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Strax efter midnatt, natten mot söndag, avslutade In Flames sin konsert på festivalens största scen och satte därmed punkt för årets rockfest .

I torsdags golvade Steven Tyler och Joe Perrys Aerosmith nästan hela festivalen med vad som sägs ha varit bandets sista spelning på svensk mark. Kvällen efter fick Scorpions hela publikhavet att sjunga med i gamla tryckarfavoriten "Wind of change".

Annons

Aftonbladets hårdrocksskribent Mattias Kling som jobbar sitt 16:e år på festivalen tycker dock att årets uppställning av band har varit något tunt.

””
””

Lugnt som vanligt

Festivalen bjöd på hyfsat väder, trots att första kvällen plågades av rejäla skurar och stormbyar. På lördagen kikade solen på allvar fram och många besökare fick äntligen chansen att dra av sig bandtröjan och visa upp tatueringarna.

Som vanligt har det varit lite stök. Förutom de vanliga överberusade personerna har polisen rapporterat ett tiotal narkotikabrott och några enstaka fall av misshandel och olaga hot. På fredagen greps också en efterlyst medlem av Hells Angels inne på området, misstänkt för flera grova brott i Göteborg, enligt SVT Nyheter Väst.

Samtidigt har festivalens campingområden drabbats av ovanligt många inbrott i år. Polisen har fått in närmare 50 anmälningar om stöld från bilar, tält och husvagnar.

Tungt beväpnad polis

””

Som en konsekvens av den senaste tidens terrorattentat har polisens beredskap märkts av. Poliser med förstärkningsvapen har rört sig bland festivalbesökarna och polisen har haft uppsikt från ett torn vid huvudentrén.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons