Annons
Nyheter

Gammal tv-serie blir musikal

Den brittiska komediserien "Father Ted" omarbetas till musikalscenen - två decennier efter att tv-serien avslutats, rapporterar The Independent. ""Pope Ted: The Father Ted Musical" skriven av Arthur Mathews och mig, samt musik av Neil Hannon, är nästan färdigskriven. Jag tänkte att ni ville veta.(TT)
Publicerad 3 juni 2018

Den brittiska komediserien "Father Ted" omarbetas till musikalscenen - två decennier efter att tv-serien avslutats, rapporterar The Independent.

""Pope Ted: The Father Ted Musical" skriven av Arthur Mathews och mig, samt musik av Neil Hannon, är nästan färdigskriven. Jag tänkte att ni ville veta. DET HÄR ÄR INTE ETT SKÄMT.", skriver en av seriens skapare Graham Linehan på Twitter och tillägger:

Annons

"Det är det riktiga sista avsnittet till Father Ted."

I musikalen tar sig karaktären Father Ted an Vatikanen i och med sin nya roll som ledare för den katolska kyrkan. Vilka som kommer att spela rollerna, när musikalen har premiär och var är ännu inte känt.

"Father Ted" sändes i tre säsonger mellan 1995 och 1998. Skådespelaren och komikern Dermot Morgan spelade huvudkaraktären "Father Ted" och avled i en hjärtattack dagen efter seriens sista avsnitt spelades in.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons