Annons
Nyheter

Fullmatad konstvecka i Stockholm

Hundratals konstnärer, konstsamtal och en revansch för den formella bildkonsten - det väntar när de två stora konstmässorna Supermarket och Market Art Fair intar Stockholm. Kreativitet, kaos, konst och performance möter besökarna på Supermarket i Stockholm.(TT)
Publicerad 4 april 2019

Kreativitet, kaos, konst och performance möter besökarna på Supermarket i Stockholm. Sammanlagt visas drygt 150 konstnärer från 21 länder på den konstnärsdrivna mässan, som pågår 4-7 april. I år blir det ett uppsving för den formella bildkonsten, hävdar mässansvarige Pontus Raud.

””

Samtalet viktigt

Annons

Supermarket startade som en motvikt mot mer kommersiella konstmässor. Samtalet och mötet mellan publik och konstnärer är viktigast, enligt Pontus Raud.

””

Nytt för i år är att Supermarket bjuder in kuratorer från olika delar av världen till särskilda nätverksdagar. Man arbetar också med censur som ett tema och frågar sig: kan man verkligen säga vad som helst inom konsten?

"Kvalitetsstämpel"

Den 12-14 april är det dags för den 14:e omgången av Market Art Fair som för andra året i rad intar Liljevalchs. Här är det nordiska gallerier och världsnamn med nordisk inriktning man fokuserar på - sammanlagt ställer 35 gallerier ut 48 konstnärer. Verken väljs ut av en särskild kommitté, med Lars Nittve i spetsen.

””

Carl Sundevall tycker att det finns en poäng med att det är just etablerad samtidskonst som visas.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons