Annons
Nyheter

Favoritens förlag förtjust

De hade champagnen på kylning. Och visst gick favoriten Svetlana Aleksijevitj in. För de två personerna som utgör förlaget Ersatz har allt vänts upp och ner. Bakom en anspråkslös port på Östermalm i Stockholm ligger det lilla förlaget, inhyst i en modest trerumslägenhet.(TT)
Publicerad 8 oktober 2015

Bakom en anspråkslös port på Östermalm i Stockholm ligger det lilla förlaget, inhyst i en modest trerumslägenhet. Där har förläggarna Anna Bengtsson och Ola Wallin arbetat långt från allmänhetens ljus.

Klockan 13:00 torsdagen den 8 oktober tog deras 21 år gamla förlagsresa en helt ny riktning. Svetlana Aleksijevitj kom ombord 2012 och eftersom favoritskapet växt fanns en flaska champagne införskaffad.

””
Annons

Han rekommenderar "Kriget har inget kvinnligt ansikte" som ingång till hennes litteratur.

””

Kollegan Anna Bengtsson ser samlad ut men talar om en "total chock". Hon beskriver pristagaren som en "mild, vänlig och närvarande person", som är mycket öppen om sitt författande och arbetets processer:

””

I de allt mer tättpackade förlagsrummen syns också Hans Björkegren som översatt Svetlana Aleksijevitj sedan slutet av 80-talet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons