Annons
Nyheter

Favoriten som nästan stannade hemma

Hon är stjärnskottet som blivit ovillig favorit och återvänder till Melodifestivalen under stort tryck. Om fansen accepterar henne tror Ace Wilder att hon kan gå hela vägen. Alcazar, Martin Stenmack och Sanna Nielsen i all ära. Utan stora namn skulle Melodifestivalen förpassas till Barnkanalen.(TT)
Publicerad 5 februari 2016

Alcazar, Martin Stenmack och Sanna Nielsen i all ära. Utan stora namn skulle Melodifestivalen förpassas till Barnkanalen. Men samtidigt följer många schlagerfans tävlingen för att inte missa de överraskningar som varje år drabbar tv-tittarna.

För två år sedan hette den stora överraskningen Ace Wilder. Den då 31-åriga sångerskan och låtskrivaren hade länge stretat på utan att nå ett genombrott. Inför deltävlingen i Göteborg var det Oscar Zia, Shirley Clamp och Dr Alban som drog uppmärksamheten till sig.

Annons

Plötsligt favorit

När sändningen var över fanns Ace Wilder och bidraget "Busy doin' nothin'" bland den handfull namn som spåddes kunna vinna hela Melodifestivalen. I år är hon tillbaka, som den första deltävlingens stora förhandsfavorit.

””

Det här med låten är ett standardsvar i schlagersammanhang. Otaliga återvändare har yttrat orden "låten var för bra".

I Ace Wilders fall är det kanske halva sanningen. Det kan också nämnas att "Busy doin' nothin'" har spelats nästan 32 miljoner gånger på Spotify. Hennes näst mest populära låt, "Riot", har ännu inte nåt miljonen.

””

Oväntat, äkta och annorlunda

Ombedd att förklara vad de idealen består av nämner hon orden "oväntat", "äkta" och "sticka ut".

Tillsammans bildar de en bra bild av vad Wilder lyckades med 2014. Men hur sticker man ut på ett oväntat sätt när man är favorit och publiken förväntar sig att man ska göra just det?

””

En ovillig favorit

Favoritskapet är något Ace Wilder helst inte vill tänka på. Hon känner press och "drabbas av panikattacker tio gånger om dagen".

””

Inför årets tävling har Melodifestivalen exekutive producent Christer Björkman gått ut med en order till alla skivbolag och låtskrivare: leverera en Eurovision-vinnare. Ace Wilder tror att hon har en, om fansen vill.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons