Annons
Nyheter

"Fansen är mina bröder och systrar"

Det finns metal-artister som säljer fler skivor och drar större publik. Men få hyser lika stor kärlek till genren som "hårdrockens drottning" Doro Pesch. - Det är en energi man inte kan se, man känner den, säger hon. Hårdrocksglädjen går inte att ta miste på.(TT)
Publicerad 10 juni 2017

Hårdrocksglädjen går inte att ta miste på. De mörksminkade ögonen lyser och metal-sångerskan från Düsseldorf slänger in ett "great, "cool" eller "killer" med utpräglad tysk brytning i varenda mening.

””

Några timmar tidigare har hon spelat sitt gamla band Warlocks smått klassiska album "Triumph and agony" i sin helhet på huvudscenen Festival stage och fått hela publikhavet att höja näven i solskenet till gamla metalhymner som "All we are".

””
Annons

"Perfekt scen"

Hon säger att det var självklart att göra en av jubileumsspelningarna på just Sweden Rock. Konserten är hennes fjärde besök på festivalen.

””

När flera av hennes generationskamrater lade nitbältet på hyllan och föll i glömska, eller yrvaket bestämde sig för att återförenas under senare år, har Doro Pesch aldrig lagt av. Hon har oförtrutet turnerat, spelat in nytt material och utkämpat segdragna juridiska strider mot sin gamla manager om namnet Warlock.

"Bröder och systrar"

””

I höst ger hon ut en ny skiva, hennes 13:e som soloartist. Hon säger att den nästan är helt klar och lovar "anthems och ballader", flera gästartister - och en speciell hyllning.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons