Annons
Nyheter

Emilia Clarke om "GoT": Det största som hänt

Slutet närmar sig. Den 15 april börjar den åttonde och sista säsongen av "Game of thrones" att sändas på HBO Nordic och C More. Än så länge är hemlighetsmakeriet stort - men Emilia Clarke, mer känd som Daenarys Targaryen, beskriver slutet som "episkt".(TT)
Publicerad 11 mars 2019

Hur det går för huvudpersonerna är ännu en väl förborgad hemlighet, skådespelarna har förbundit sig att inte avslöja någonting om handlingen. När TT möter Emilia Clarke uttrycker hon sig försiktigt, men berättar att inspelningen krävde en hel del mentalt.

””

I säng med Jon Snow

Annons

Under de tio år som har gått har Daenerys Targaryen, som Clarke spelar, varit en av seriens huvudpersoner. Sista avsnittet i säsong sju slutade med att hon gick till sängs med Jon Snow, som hon troligen är nära släkt med.

””

Relationen till Jon Snow är inte oproblematisk, men för drakdrottningen Daenarys är den välgörande.

””

"Det fungerade inte"

Emilia Clarke är privat en mycket charmerande och rolig person - men humorn har vi inte sett så mycket av i "Game of thrones".

””

De tio åren har inneburit oerhört mycket för henne, både personligen och professionellt.

””

"Svårt få göra film"

När hon började i serien hade hon ingen aning om vad hon gav sig in på.

””

Clarke har trots berömmelsen kunnat vara relativt anonym privat - den långa vita peruken hon bär i serien gör att hon ser helt annorlunda ut, i verkligheten har hon kortklippt mörkt hår.

””

"Jag började storböla"

Hur var sista inspelningsdagen? Hon säger gapskrattande att "det var då jag insåg att alkohol kan vara ett lugnande medel".

””
Annons

För Emilia Clarke blir det nu en framtid utan fantasy - i alla fall ett tag.

””

Det har talats om att det kommer spinoff-serier, som tar avstamp i "Game of thrones". Finns det några rollfigurer Emilia Clarke vill se mer av?

””

Rättat: I en tidigare version av texten hade "Star wars-filmen" fått en felaktig titel i faktarutan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons