Annons
Nyheter

Dubbelvinst för svensk dokumentär

Den svenska kortdokumentären "Sepsis" har tagit hem ännu ett internationellt filmpris. I helgen utsågs den till bästa kortfilmsdokumentär vid Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA) i Los Angeles.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

Den svenska kortdokumentären "Sepsis" har tagit hem ännu ett internationellt filmpris. I helgen utsågs den till bästa kortfilmsdokumentär vid Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA) i Los Angeles. För drygt en månad sedan kammat den hem motsvarande pris på filmfestivalen LAIFFA, som också hölls i Los Angeles.

"Det här är så stort att jag inte fattar det själv, jag är överlycklig och mycket stolt i dag", säger filmaren Michael Wall.

Annons

Den tolv minuter långa filmen handlar om Christina i Lund som drabbades av blodförgiftning och kämpade mot döden i över en månad. För att rädda hennes liv tvingades läkarna att amputera båda hennes armar och ben.

"Det viktigaste är budskapet i filmen, nämligen att sprida kunskap om en förhållandevis okänd sjukdom som årligen dödar över 10 miljoner människor runt om i världen", säger filmaren Michael Wall i ett pressmeddelande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons